Arkadaşlar, Mondial 100 Ardour motosikletimde vites geçiş sorunu yaşıyorum. Özellikle 2. vitesten 3. vitese geçerken sıkıntı yaşıyorum. Vites değişimi yaparken sert bir direnç hissediyorum ve bazen vites geçişini tam olarak yapamıyorum. Bu durum sürüş keyfimi oldukça etkiliyor ve güvenlik konusunda endişelerim oluşmaya başladı. Sorunun kaynağını bir türlü bulamadım ve çözüm bulmak için yardımınıza ihtiyacım var. Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.
100 Ardour Vites Geçiş Sorunu
13 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
İsmet Sarı
Yorumlar
I
Ismail hakki.soykan31
19.02.2025 13:14
Aracınızın vites geçiş sorunu yaşamasının nedeni genellikle aşınmış vites kabloları veya debriyaj sorunları olabilir. Öncelikle bu parçaların kontrol ettirilmesi ve gerekirse değiştirilmesi önemli olabilir. Ayrıca, vites ayarlarının düzgün yapılması da sorunu çözebilir. Uzman bir servise danışmanızı öneririm.
B
batikan.demirkiran67
20.02.2025 00:44
Birçok kullanıcı, 100 Ardour modelinde vites geçiş sorunu yaşamaktadır. Bu sorunun çözümü için öncelikle debriyaj ayarlarını kontrol etmeniz ve gerekirse ayarlatmanız önemlidir. Ayrıca, vites kutusundaki yağ seviyesini düzenli olarak kontrol etmek de sorunu çözebilir. Umarım bu öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur.