Aracımın Fiat 124 Spider modelinde, son zamanlarda kaputun yapışkanlığında bir zayıflama olduğunu fark ettim. Kaputu açtığımda genellikle düzgün bir şekilde kapanmıyor ve hafif bir itme ile kapanıyor gibi hissediyorum. Bu durum beni oldukça endişelendiriyor çünkü güvenlik açısından sorun yaratabilir. Durumu daha yakından incelediğimde, kaputun kenarlarında yapışkanlığın zayıfladığını ve düzgün bir şekilde kapanmasını engellediğini fark ettim. Bu sorunla ilgili başka yaşayan var mı acaba?
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Kaputun yapışkanlığının zayıflaması, muhtemelen hava koşullarından kaynaklanıyor olabilir. Kaputun altındaki conta ve tutucuları kontrol ettirmenizde fayda var. Eğer sorun devam ederse, konusunda uzman bir servise danışabilirsiniz.
Kaputun yapışkanlığını artırmak için özel bir kaput kilit sistemi kullanabilirsiniz.
Bu durumda kaputun altındaki menteşelerin yağlanması ve gerekirse ayarlarının yapılması gerekebilir. Bunun için Fiat servisine gidip durumu kontrol ettirmenizde fayda var. Böylece kaputun yapışkanlığıyla ilgili sorununuz çözülebilir.