125 EXC ile Yokuş Yukarı Çıkarken Motor Isınıyor ve Güç Kaybı Yaşıyorum

125 EXC ile yokuş yukarı çıkarken motorum anormal şekilde ısınıyor ve buna bağlı olarak güç kaybı yaşıyorum. Sorun sadece yokuş yukarı çıkarken ortaya çıkıyor, düz yolda böyle bir problem yaşamıyorum. Motorun aşırı ısınması nedeniyle performansta belirgin bir düşüş hissediyorum. Bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve motorumun sağlığı konusunda endişelenmeme sebep oluyor. Sorunun çözümü konusunda yardımınızı bekliyorum.

3 Yorum

1. 125 EXC’nizde yaşadığınız motor ısınması ve güç kaybı sorununun nedeni muhtemelen yanlış karışım oranı olabilir. Karbüratör ayarlarını kontrol ederek doğru karışımı sağlamayı deneyebilirsiniz. Ayrıca radyatörünüzün temiz ve düzgün çalışır durumda olduğundan emin olmanız da önemli. Eğer sorun devam ederse bir uzmana danışmanızda fayda var.

2. Motorunuzun ısınması ve güç kaybı yaşamanızın sebebi muhtemelen aşırı yüklendiğinde veya düşük hızlarda aşırı sıkıştığında olabilir. Bu durumu önlemek için daha düşük viteslerde daha yüksek devirlerde gitmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca radyatör fanınızın düzgün çalışıp çalışmadığını da kontrol etmenizde fayda var.

Bir yanıt yazın