Merhaba arkadaşlar, KTM 125 EXC motosikletimde bir sorun yaşıyorum. Vites değiştirirken çok fazla gürültü oluşuyor. Özellikle yavaş hızlarda vites değiştirdiğimde tıngırdama sesi duyuluyor. Bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve rahatsızlık veriyor. Sorunun kaynağını bulamadım, bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Vites değiştirirken gürültü yapması, genellikle debriyaj ayarlarından kaynaklanabilir. Öncelikle debriyaj kablosunun gerilimini kontrol etmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, debriyaj disklerini kontrol ettirerek gerekli bakımı yaptırmanızda fayda var.
Vites değişirken gürültü yapması, debriyaj ayarlarının kontrol edilmesi gerektiğini düşündürüyor. Bir uzmana göstermekte fayda var.
Vites değiştirirken gürültü yapması, genellikle vites ayarı veya zincir gerilimi ile ilgili olabilir. Öncelikle vites ayarını kontrol ederek doğru pozisyonda olduğundan emin olabilirsin. Ayrıca zincir gerilimini kontrol ederek gerekli ayarı yapman da sorunu çözebilir.