C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

125 UAG Vites Geçiş Sorunu

15 görüntülenme 20.11.2025 20:30 cemalettin.bulut82
125 UAG model motosikletimde vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. Özellikle yüksek vitesten düşük vitese geçerken sert bir şekilde vites değişimi yapıyor ve bazen vites atlayıp geri düşüyor. Bu durum sürüş deneyimimi olumsuz etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunu çözmek için ne yapabileceğim konusunda yardım arıyorum. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşamış olan var mı? Teşekkürler.

Yorumlar

S
savas.agaoglu49
17.02.2025 11:42

Bu tür vites geçiş sorunları genellikle zincir ve dişlilerde aşınma veya yağlama sorunlarından kaynaklanabilir. Öncelikle bu noktalara odaklanmanızı öneririm.

A
altay.tokuc91
17.02.2025 13:07

125 UAG'nin vites geçiş sorunu genellikle debriyaj ayarından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle debriyaj ayarını kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Eğer sorun devam ederse, vites kutusunda bir problem olabilir, bu durumda profesyonel bir servisten yardım almanız önemli olacaktır.

N
necati.akbaba74
18.02.2025 11:20

125 UAG'nin vites geçiş sorunuyla ilgili öncelikle debriyaj ayarlarını kontrol etmen faydalı olabilir. Ayrıca zincir ve dişli kontrolü yaparak sorunun kaynağını belirleyebilir ve gerekli ayarlamaları yaptırabilirsin. Eğer sorun devam ederse uzman bir servisten destek alman da önemli olabilir.