C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

125 ZNU i Gaz Kilidi Sorunu

13 görüntülenme 20.11.2025 20:30 tufan.turan81
Merhaba, Mondial 125 ZNU i model motosikletimde gaz kilidi sorunu yaşıyorum. Gazı açtığımda motor bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor ve tekrar gaz verene kadar bir süre beklemem gerekiyor. Bu durum özellikle trafikte ve hızlı yolculuk yaparken oldukça can sıkıcı olabiliyor. Sorunu çözmek için farklı yöntemler denedim ancak henüz kalıcı bir çözüm bulamadım. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorunu yaşamış olan varsa paylaşımlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

S
sancar.kilicoglu69
07.02.2025 04:30

125 ZNU i'nin gaz kilidi sorunuyla karşılaşanlar için ilk olarak gaz kabını ve bağlantılarını kontrol etmelerini öneririm. Eğer sorun devam ederse, yetkili servise başvurmanızda fayda var.

C
cansel.saglam56
07.02.2025 13:18

125 ZNU i'nin gaz kilidi sorunuyla ilgili olarak, öncelikle karbüratörü temizlemeyi deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse yetkili servise başvurmanda fayda var.

N
nevfel.Oncu87
07.02.2025 14:52

125 ZNU i modelindeki gaz kilidi sorunu genellikle karbüratördeki tıkanıklıktan kaynaklanıyor olabilir, karbüratör temizliği yaptırarak sorunu çözebilirsin. Ayrıca, yakıt hortumu ve filtresini de kontrol etmende fayda var.