Merhaba arkadaşlar, KTM 1390 Super Duke R motosikletimde vites değiştirirken tuhaf bir gürültü duyuyorum. Özellikle yavaş hızlarda veya dur-kalk trafikte vitesi değiştirdiğimde metalik bir ses geliyor. Gürültü, genellikle 1. vitesten 2. vitese geçerken ya da 2. vitesten 1. vitese geçerken duyuluyor. Motorun diğer performansında herhangi bir sorun yok, sadece vites değiştirirken bu rahatsız edici ses beni endişelendiriyor. Sorunu çözmek için neler yapabileceğimi merak ediyorum. Herhangi bir önerisi veya benzer bir sorunu yaşayan var mı? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Merhaba, vites değişirken gürültü yapma sorunu genellikle vites kutusundaki aşınmaya veya yağ seviyesinin düşük olmasına bağlı olabilir. Öncelikle yağ seviyesini kontrol etmenizi ve gerekirse yağ eklemenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, bir motosiklet uzmanından yardım almanız faydalı olacaktır.
Muhtemelen vites mekanizmasında bir sorun var, bir KTM servisine gidip kontrol ettirmen iyi olabilir.
Muhtemelen vites kutusunda bir sorun var, bir KTM servisine göstermen en iyi çözüm olabilir.