Merhaba arkadaşlar, KTM 150 SX motosikletimde şanzımanla ilgili ciddi bir sorun yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde vites geçişlerinde gıcır gıcır bir ses geliyor ve viteslerde atlamalar oluyor. Bu durum sürüş keyfimi oldukça etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunu çözmek için ne yapabileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer sorun yaşamış olan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
150 SX Şanzıman Sorunu - Yardım.
15 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
erol.dikbas94
Yorumlar
A
arzu.karaman11
24.02.2025 17:12
150 SX'nin şanzıman sorunuyla ilgili önerim, öncelikle şanzıman yağı seviyesini kontrol etmeniz olacaktır. Eğer yağ seviyesi uygunsa, şanzıman dişlilerinde herhangi bir aşınma olup olmadığını kontrol ettirmenizi öneririm. Ayrıca, sorunun elektriksel bir kaynaktan mı yoksa mekanik bir sorundan mı kaynaklandığını belirlemek için bir uzmana danışmanızda fayda var.
M
mustafa.giray11
24.02.2025 20:50
150 SX'nin şanzıman sorununu çözmek için öncelikle yağ seviyesini kontrol etmeyi unutmayın, eksik yağ şanzıman sorunlarına neden olabilir.
E
evren.uyanik18
25.02.2025 03:44
150 SX'nin şanzıman sorununu çözmek için öncelikle yağ seviyesini kontrol etmeyi deneyebilirsin, düşük yağ seviyesi bu tür sorunlara neden olabilir.