C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

1990ların sonunda üretilen Citroen ZXin Vites Kutusu Arızası

18 görüntülenme 20.11.2025 20:30 turan.soydas74
1990'ların sonunda üretilen Citroen ZX'in vites kutusunda bir arıza yaşıyorum. Araç vites değiştirirken aşırı zorlanıyor ve bazen istenilen vitese geçiş yapmıyor. Özellikle yokuş yukarı çıkarken bu sorun daha belirgin hale geliyor. Aracı kullanırken sürekli vitesi zorlayarak değiştirmek zorunda kalıyorum ve bu da sürüş deneyimimi olumsuz etkiliyor. Aracın vites kutusunda yaşanan bu sorun nedeniyle günlük hayatta sıkıntılar yaşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorumlar

H
halis.kocoglu56
04.03.2025 10:16

Merhaba, Citroen ZX'in vites kutusu sorununu kontrol etmek için öncelikle şanzıman yağı seviyesini kontrol etmeyi deneyebilirsin. Eğer seviye düşükse, önce yağ eklemek sorunu çözebilir.

H
huriye.efeoglu90
04.03.2025 11:50

Citroen ZX'in vites kutusu sorunuyla karşılaşman gerçekten can sıkıcı olabilir. Öncelikle şanzıman yağı seviyesini kontrol etmen faydalı olabilir, düşük yağ seviyesi vites kutusu sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, vites kablolarının kontrol edilmesi ve gerekirse ayarlanması da sorunun çözümüne yardımcı olabilir. Bunları denedikten sonra sorun devam ederse uzman bir tamirciye başvurman en doğru adım olacaktır.

A
ayhan.baydar85
04.03.2025 18:14

Citroen ZX'in vites kutusu arızasıyla ilgili olarak öncelikle vites yağı seviyesini kontrol etmeni öneririm. Eğer yağ seviyesi normal ise, vites kutusunun bakımı için uzman bir tamirciye danışmanı öneririm.