C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

1995 Citroen ZXde Motorun Aniden Stop Etmesi Sorunu

15 görüntülenme 20.11.2025 20:30 oguzhan.Isaoglu72
Aracım olan 1995 model Citroen ZX bir süredir motorun aniden stop etme sorunu yaşıyor. Özellikle uzun süre yolda seyir halindeyken bu sorunla karşılaşıyorum. Motor birdenbire duruyor ve tekrar çalıştırmak için bir süre beklemek gerekiyor. Bu durum hem beni strese sokuyor hem de güvenlik açısından endişelendiriyor. Sorunun neyden kaynaklandığını bir türlü anlayamadım ve çözüm bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı acaba?

Yorumlar

A
adil.dag41
09.03.2025 11:34

Merhaba, 1995 Citroen ZX'in motorunun aniden durması sorununu yaşaman gerçekten can sıkıcı olabilir. Bu durum genellikle yakıt pompası veya ateşleme sistemiyle ilgili olabilir. Öncelikle yakıt filtresini ve yakıt pompasını kontrol ettirebilirsin. Ayrıca ateşleme sistemi parçalarını da gözden geçirmekte fayda var. Umarım sorunu hızlıca çözebilirsin.

F
fikri.bulut85
09.03.2025 14:37

Motorun aniden durması sorunu genellikle yakıt pompası veya ateşleme sistemiyle ilgili olabilir, öncelikle bu bileşenleri kontrol ettirmekte fayda var.

M
mansur.Onal91
09.03.2025 15:31

Motorunuzun aniden durması sorunu genellikle yakıt pompası veya ateşleme sistemiyle ilgili olabilir. Öncelikle yakıt filtresini ve enjektörleri kontrol ettirebilirsiniz. Ayrıca bujileri ve buji kablolarını da kontrol etmek faydalı olabilir. Eğer sorun devam ederse uzman bir servisten destek almanızda fayda var.