Aracım olan 2012 model Mazda 5’te bir süredir direksiyon titremesi sorunu yaşıyorum. Özellikle yüksek hızlarda ve viraj alırken hissedilen bu titreme, sürüş deneyimimi olumsuz etkiliyor. Lastiklerimi denetlettirdim ancak herhangi bir sorun bulunamadı. Bu durum beni oldukça endişelendiriyor ve sorunun kaynağını bir türlü bulamıyorum. Araştırmalarıma rağmen net bir sonuca ulaşamadım ve çözüm bulmakta zorlanıyorum. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşamış olan varsa paylaşımlarını bekliyorum.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Bu tür bir direksiyon titremesi genellikle lastik dengesizliğinden kaynaklanabilir. Öncelikle lastiklerin balans ayarlarını kontrol ettirmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse direksiyon aksamını detaylıca kontrol ettirmenizde fayda var.
Direksiyon titremesi genellikle tekerlek dengesizliği veya fren balatalarının aşınmasından kaynaklanabilir. Öncelikle lastikleri ve frenleri kontrol ettirmenizi öneririm.
Direksiyon titremesi genellikle tekerlek dengesizliği veya fren sistemi sorunlarından kaynaklanabilir. En kısa sürede bir servise giderek lastiklerin ve frenlerin kontrol ettirilmesini öneririm.