Merhaba, 2015 model Dacia Logan aracımda son zamanlarda direksiyonumda ani titreme sorunu yaşıyorum. Özellikle yüksek hızlarda veya viraj alırken titreme hissediliyor. Titreme, direksiyonun sağa sola hafifçe kayması şeklinde kendini gösteriyor. Sorunun kaynağını anlamak ve çözüm bulmak konusunda yardım almak istiyorum. Bu konuda benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Direksiyonunda ani titreme sorunu yaşamak can sıkıcı olabilir. Öncelikle lastiklerin dengesini kontrol ettirmeni öneririm, çünkü bu tür sorunların bir sebebi lastiklerde olabilir. Ardından direksiyon sistemini ve süspansiyonu kontrol ettirerek sorunun kaynağını belirleyebilirsin. Eğer bu adımlardan sonra sorun devam ederse, mutlaka uzman bir servise danışmanı tavsiye ederim.
Merhaba, direksiyonunda ani titreme sorunu yaşaman gerçekten can sıkıcı olabilir. Öncelikle lastiklerinin balans ayarlarını kontrol ettirmeni öneririm. Eğer sorun devam ederse, direksiyon ve süspansiyon sistemini detaylı şekilde kontrol ettirmeni tavsiye ederim. Bu sayede sorunun kaynağını daha net bir şekilde belirleyebilir ve çözüm için adım atabilirsin.