C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

2015 model Honda Jazz vites geçişlerinde gecikme sorunu

16 görüntülenme 20.11.2025 20:30 savas.dikbas60
Benim Honda Jazz'ım 2015 model ve son zamanlarda vites geçişlerinde gecikme sorunu yaşıyorum. Özellikle yavaşlayıp hızlanmaya geçiş yaparken vites değiştirmekte zorlanıyorum. Araç aniden güçsüzleşiyor gibi hissediyorum ve bu da sürüş deneyimimi olumsuz etkiliyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

Yorumlar

F
fuat.Caliskan12
08.02.2025 10:35

Merhaba, Honda Jazz'ın vites geçişlerinde yaşadığınız gecikme sorunu genellikle debriyajın aşınmasından kaynaklanabilir. Öncelikle debriyaj ayarlarını kontrol ettirerek sorunu gidermeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse yetkili bir servise başvurmanızda fayda var. Umarım sorununuz en kısa sürede çözüme kavuşur.

S
savas.agaoglu49
08.02.2025 11:15

Honda Jazz'ın vites geçişlerinde gecikme yaşıyorsanız, öncelikle şanzıman yağı kontrolünü ve gerekirse değişimini yaptırmanızı öneririm. Bu durum genellikle düzenli bakım eksikliğinden kaynaklanabiliyor.

O
okan.karakaya58
08.02.2025 17:34

Bu sorun genellikle debriyajın aşınmasından kaynaklanıyor olabilir. Debriyaj sistemini kontrol ettirmeniz ve gerekirse değiştirmeniz gerekebilir. Ayrıca vites kutusundaki yağ seviyesini de kontrol etmenizde fayda var.