2015 model Porsche 911’imde son zamanlarda vites kutusunda rahatsız edici bir tıkırtı sesi duymaya başladım. Özellikle vites değiştirirken ve düşük hızlarda ilerlerken bu ses oldukça belirgin bir şekilde duyuluyor. Araç hareket halindeyken bu tıkırtı daha da artıyor gibi hissediyorum. Konu hakkında fikri veya benzer bir sorunu yaşayan var mı acaba? Bu sesin neden kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum. Henüz servise gitmedim ancak sorunu çözmek için ne gibi adımlar atabileceğim konusunda fikir sahibi olmak isterim. Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Bu tür tıkırtı sesleri genellikle vites kutusundaki aşınmaya veya yağ eksikliğine işaret edebilir. Öncelikle vites kutusu yağını kontrol ettirmenizi ve gerekirse değiştirmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, bir uzmana göstermenizde fayda var.
Bu tür tıkırtı sesleri genellikle vites kutusundaki aşınma veya sıkışma nedeniyle oluşabilir, bu yüzden bir uzmana göstermenizde fayda var.
Bu tıkırtı sorunu, genellikle vites kutusundaki yağ seviyesinin düşük olmasından kaynaklanabilir. Öncelikle yağ seviyesini kontrol ettirmenizi öneririm. Eğer yağ seviyesi normal ise, uzman bir servisten detaylı bir kontrol yaptırmanızda fayda var.