C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

250 EXC-F Six Days Modelinde Yağ Sızıntısı Sorunu

15 görüntülenme 20.11.2025 20:30 cavit.ayaz17
250 EXC-F Six Days modelinde motorun alt kısmından hafif yağ sızıntısı yaşamaya başladım. Özellikle uzun süreli sürüşlerden sonra fark ettim. Motorun alt kısmında toplanan yağ lekesi beni endişelendiriyor ve sorunun nereden kaynaklandığını anlamak istiyorum. Bu durum performansı etkilemiyor gibi görünse de uzun vadede ciddi bir soruna yol açabilir. Konu hakkında bilgisi olan veya benzer bir sorun yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Yorumlar

D
duygu.gozde65
12.02.2025 12:16

Yağ sızıntısı sorunu genellikle conta veya keçe problemlerinden kaynaklanır, bir tamirciye gidip bu parçaların kontrol edilmesini öneririm.

O
oytun.guzel10
12.02.2025 23:11

Yağ sızıntısı genellikle contaların sıkılması veya değiştirilmesi ile çözülebilir. Motorunuzu kontrol ettirerek sorunun kaynağını tespit ettirip gerekli bakımı yaptırmanız önemli.

E
ersin.sarpkaya52
13.02.2025 04:15

Yağ sızıntısı sorunu genellikle conta veya hortum problemlerinden kaynaklanabilir. Öncelikle conta ve hortumların kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi önemli olabilir. Ayrıca yağ sızıntısının nedenini tam olarak belirlemek için bir motosiklet tamircisine danışmanız faydalı olacaktır.