C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

250 EXC-F Six Days Vites Geçiş Sorunu

15 görüntülenme 20.11.2025 20:30 serkan.soysal73
Merhaba, son zamanlarda KTM 250 EXC-F Six Days model motosikletimde vites geçiş sorunu yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde vitesi yükseltirken veya düşürürken zorlanıyorum. Vitesin geçmesi gecikiyor ve sıçramalar olabiliyor. Bu durum özellikle sıkışık trafikte ve teknik parkurlarda problem oluşturuyor. Sorun genellikle 3. ve 4. viteste daha belirgin hale geliyor. Motosikletimi düzenli olarak bakım yaptırmama rağmen sorun devam ediyor. Bu konuda yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

E
erkan.Sahinoglu60
18.02.2025 18:17

Vites değişimlerinde sorun yaşıyorsanız, debriyaj ayarını kontrol ettirmenizi öneririm.

H
husnu.dikbas81
18.02.2025 22:41

Bu tür vites geçiş sorunları genellikle debriyaj ayarlarından kaynaklanabilir. Debriyajın doğru şekilde ayarlandığından ve zincirin doğru gerildiğinden emin olunmalı. Eğer sorun devam ederse uzman bir tamirciye danışmanızda fayda var.

A
alp.gencay76
19.02.2025 12:56

Vites geçiş sorunu genellikle debriyaj ayarlarından kaynaklanabilir. Öncelikle debriyaj kablosunun gerginliğini kontrol etmen faydalı olabilir. Ayrıca vites kutusundaki yağ seviyesini de kontrol etmeyi unutma.