Geçen hafta KTM 250 EXC motosikletimde bir yağ sızıntısı fark ettim. Motosikletimi kullandıktan sonra altında yağ lekeleri olduğunu gördüm ve bu durum beni endişelendirdi. Özellikle motorun alt kısmında yağ damlaları birikiyor ve sürekli temizlemek zorunda kalıyorum. Bu durum motosikletin performansını etkilemese de sürekli yağ kontrolü yapmak gerekiyor. Acaba bu sızıntı nereden kaynaklanıyor olabilir, nasıl çözüm bulabilirim, bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Yağ sızıntısı genellikle contaların yıpranmasından kaynaklanır. Öncelikle conta ve keçeleri kontrol etmeni öneririm. Gerekirse de yağ keçelerini değiştirmen ya da conta ayarlarını gözden geçirmen gerekebilir. Bu adımları uygularsan sızıntı problemini çözebilirsin.
Yağ sızıntısı problemi genellikle contaların sıkışmamasından kaynaklanır. Öncelikle conta ve contaların durumunu kontrol etmenizde fayda var. Eğer contalarda sorun yoksa, yağ filtresinin sızdırmış olabileceğini de göz önünde bulundurabilirsiniz.
Yağ sızıntısı genellikle contalardan veya hortumlardan kaynaklanır. Öncelikle sızıntı yapan noktayı belirleyip gerekli parçaları kontrol etmeniz önemli. Eğer sorunu kendiniz çözemiyorsanız bir motosiklet servisine danışmanızda fayda var.