C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Ajax 150 Motosiklet Gaz Kelebeği Sorunu

14 görüntülenme 20.11.2025 20:30 yalcin.efeoglu33
Merhaba arkadaşlar, Ajax 150 motosikletimde gaz kelebeğiyle ilgili bir sorun yaşıyorum. Gaz verdiğimde motorun tepkisi çok yavaş oluyor ve istediğim hızı bir türlü alamıyorum. Bu durum özellikle hızlanma esnasında oldukça rahatsız edici bir hal alıyor. Motosikletimi servise götürdüm ancak henüz net bir çözüm bulunamadı. Sorunun kaynağını tam olarak tespit edemedikleri için ne yapacağımı şaşırdım. Bu konuda benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı acaba? Teşekkürler.

Yorumlar

D
dogukan.koldas92
23.02.2025 22:44

Gaz kelebeği sorunu genellikle kir veya yağmur suyu nedeniyle olabilir. Kelebeği temizlemek ve bağlantıları kontrol etmek sorunu çözebilir.

A
aylin.temiz44
24.02.2025 00:57

Gaz kelebeği sorunu genellikle karbüratördeki kirli veya tıkalı bir parçadan kaynaklanabilir. Öncelikle karbüratörü temizlemeyi deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse, kelebeği kontrol etmek ve gerekirse değiştirmek gerekebilir.

S
sinan.Ozer49
24.02.2025 09:07

Merhaba, Ajax 150 motosikletinizdeki gaz kelebeği sorununu çözmek için öncelikle kelepçeleri kontrol edebilirsiniz. Eğer kelepçelerde bir gevşeklik varsa bu sorunu gidererek gaz kelebeği performansını artırabilirsiniz.