Aracım Alfa Romeo 145’te vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. Özellikle ikinci viteste diğer vitese geçerken sıkıntı yaşıyorum. Vitesi boşa alıp tekrar diğer vitese geçiş yapmam gerekiyor ve bu durum sürüş keyfimi oldukça etkiliyor. Araçta ani gelen vites geçişlerinde tıkırtı sesi de duyuluyor. Sorunun neden kaynaklandığını anlamak ve çözüm bulmak istiyorum. Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız, öncelikle debriyaj ayarını kontrol ettirmenizi öneririm. Ayrıca şanzıman yağı seviyesini de kontrol ederek gerekirse değiştirmenizde fayda var. Eğer sorun devam ederse, uzman bir tamirciye göstermenizde fayda var.
Aracınızın vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız, öncelikle şanzıman yağı seviyesini kontrol etmenizde fayda var. Eğer yağ seviyesi normal ise, debriyaj sisteminde bir sorun olabilir, bu durumda bir uzmana danışmanız önemli olacaktır. Ayrıca, debriyaj ayarı da vites geçişlerini etkileyebileceğinden, bu konuyu da göz önünde bulundurmanızda yarar var.
Alfa Romeo 145’inizdeki vites geçiş sorununu çözmek için öncelikle debriyaj ayarını kontrol ettirmenizi öneririm. Ayrıca şanzıman yağı seviyesini kontrol ettirerek sorunun kaynağını belirleyebilirsiniz.