Alfa Romeo 145 model aracımda maalesef yağ sızıntısı problemleri yaşıyorum. Özellikle motor bölgesinde belirgin bir yağ kaybı var ve sürekli yağ eklemem gerekiyor. Arabayı park ettikten sonra altında yağ lekeleri oluştuğunu fark ettim ve bu durum beni endişelendiriyor. Araç altını kontrol ettiğimde yağ sızıntısının nereden kaynaklandığını tespit etmekte zorlanıyorum. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor ve aracımın performansını olumsuz etkiliyor. Bu konuda yardımcı olabilecek olan var mı? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Yağ sızıntısı problemi genellikle Alfa Romeo 145 modelinde motor contası veya yağ filtresinden kaynaklanır, bir tamirciye danışmanı öneririm.
Yağ sızıntısı genellikle eski contalardan kaynaklanır, bu yüzden contaların değiştirilmesi gerekebilir. Ayrıca motor karter contasını da kontrol ettirmekte fayda var.
Yağ sızıntısı probleminin kaynağının genellikle subap kapağı contaları veya yağ filtresi olabileceğini kontrol etmeni öneririm. Uygun yedek parçalarla tamiratını yaptırarak sorunu çözebilirsin.