Aracım Alfa Romeo 147’de bir süredir direksiyon titremesi yaşıyorum. Özellikle yüksek hızlarda ve virajlarda bu titreme daha belirgin hale geliyor. Titreme, sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Araştırmalarım sonucunda lastik dengesizliği veya ön süspansiyon sorunları gibi olası nedenleri öğrendim. Ancak sorunun kaynağını tam olarak tespit edemedim. Bu konuda daha fazla bilgisi olan var mı?
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Direksiyon titremesi genellikle tekerlek dengesizliği veya rot balans sorunundan kaynaklanabilir. Bir uzmana giderek tekerleklerin dengesini kontrol ettirmenizde fayda var.
Direksiyon titremesi genellikle lastik dengesizliğinden kaynaklanabilir. Öncelikle lastiklerin dengesini kontrol ettirip, gerekirse balans ayarı yaptırmanızı öneririm.
Direksiyon titremesi genellikle tekerlek dengesizliğinden kaynaklanır, öncelikle lastiklerin balansını kontrol ettirmekte fayda var. Ayrıca rot balans ayarlarının da kontrol edilmesi gerekebilir. Eğer sorun devam ederse, direksiyon ve süspansiyon parçalarının detaylı bir şekilde incelenmesi önemli olacaktır.