C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Alfa Romeo 159 Direksiyon Sorunu

16 görüntülenme 20.11.2025 20:30 miran.efeoglu43
Alfa Romeo 159 model aracımda son zamanlarda direksiyon ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Direksiyonu çevirirken garip bir ses geliyor ve direksiyonun tepkisi eskisi gibi değil. Özellikle virajlarda direksiyonun kendiliğinden dönme eğilimi var ve bu da aracın kontrolünü zorlaştırıyor. Sorun özellikle yüksek hızlarda daha belirgin hale geliyor. Bu durum sürüş güvenliğimi olumsuz etkiliyor ve aracı kullanırken endişe duyuyorum. Aracı servise götürmeden önce bu sorun hakkında bilgi sahibi olan var mı? Benzer bir sorun yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.

Yorumlar

O
oytun.Isaoglu93
18.02.2025 14:49

Direksiyon sorunu genellikle direksiyon pompası veya direksiyon kutusundan kaynaklanabilir. Öncelikle bu parçaların kontrol edilmesi ve gerekli bakımın yapılması önemli olacaktır.

E
ediz.alparslan73
18.02.2025 22:52

Arabayı kullanırken direksiyonun sertleştiğini fark ettim ve bu durum beni oldukça endişelendiriyor. Direksiyon sorunları genellikle direksiyon yağının eksik olmasından kaynaklanabiliyor. Bu nedenle öncelikle direksiyon yağının seviyesini kontrol etmenizi ve gerekirse eksik olan yağı eklemenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse mutlaka bir uzmana danışmanızda fayda var.

S
sadik.koksal12
19.02.2025 05:47

Direksiyon sorununun kaynağı genellikle direksiyon pompası veya direksiyon kutusu olabilir, bir uzmana danışmanı ve gerekli kontrolleri yaptırmanı öneririm.