Geçen hafta Alfa Romeo 166 model aracımda direksiyon hidroliği arızası meydana geldi. Direksiyon sırasında aniden aşırı zorlanma hissetmeye başladım ve direksiyon hareketleri oldukça zorlaştı. Araştırmalarım sonucunda bu sorunun hidrolik sistemle ilgili olabileceğini öğrendim. Hidrolik sıvı seviyesini kontrol ettim ancak herhangi bir sızıntı veya düşüş gözlemlemedim. Bu durumda hidrolik pompada ya da bir başka bileşende bir arıza olabileceğini düşünüyorum. Aracımı en yakın servise götürerek detaylı bir inceleme yaptırmayı planlıyorum. Bu sorunun ne kadar ciddi olduğunu ve ne gibi masraflar doğurabileceğini öğrenmek için sabırsızlanıyorum.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Direksiyon hidroliği arızası genellikle sızdırmalar nedeniyle oluşur, öncelikle hortumları ve contaları kontrol ettirmenizi öneririm.
Direksiyon hidroliği arızası genellikle sızdırmalar nedeniyle oluşur. Öncelikle hidrolik hortum ve bağlantı noktalarını kontrol ettirerek sorunu tespit ettirebilirsin.
Direksiyon hidroliği arızası genellikle sızıntıdan kaynaklanır, profesyonel bir tamirciye giderek sistem kontrol ettirip gerekli onarımları yaptırabilirsiniz.