C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Alfa Romeo 166 vites geçişlerinde sorun yaşıyorum, yardım edebilecek var mı?

17 görüntülenme 20.11.2025 20:29 Cengiz Türkmen
Merhaba, Alfa Romeo 166 model aracımda vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde vitesi değiştirmeye çalıştığımda sert bir şekilde geçiş yapıyor ve bazen vitesi atlamış gibi hissediyorum. Bu durum özellikle hızlanma anlarında can sıkıcı olabiliyor. Sorun, aracın vites kutusundan mı kaynaklanıyor yoksa başka bir nedenden mi oluşuyor, bunu anlamak istiyorum. Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı acaba? Teşekkürler.

Yorumlar

Y
Yusuf Boz
24.02.2025 12:44

Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız öncelikle debriyaj ayarını kontrol ettirmeniz faydalı olabilir. Ayrıca şanzıman yağı seviyesini ve durumunu da kontrol ettirerek sorunun kaynağını belirleyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse yetkili bir servise danışmanızda fayda var.

M
Murat Kaya
24.02.2025 23:42

Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız, debriyaj ayarlarını kontrol ettirmenizi öneririm.

O
Ozan Bingöl
25.02.2025 05:23

Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız, öncelikle debriyaj ayarını kontrol ettirebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, şanzıman yağı seviyesini ve durumunu kontrol ettirmenizde fayda var.