Apricot 125 adlı motosikletimde son zamanlarda vites değiştirirken gıcırdama sesleri duymaya başladım. Özellikle yavaş hızlarda ve düşük devirde vites değiştirdiğimde bu sesler oldukça rahatsız edici oluyor. Motosikletin performansında bir düşüş ya da başka bir sorun yaşamıyorum, ancak bu gıcırdama beni endişelendiriyor. Uzun süreli kullanım sonucunda oluşan bir aşınma mı yoksa başka bir teknik sorun mu olduğunu anlamak istiyorum. Bu konuda daha önce benzer bir sorun yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı acaba?
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Apricot 125’inizdeki gıcırdama sorununun kaynağı genellikle vites kutusundaki yağ eksikliği olabilir. Vites kutusunu kontrol ettirip yağ seviyesini kontrol ettirmenizi öneririm.
Vites değişirken yaşadığınız gıcırdama sorunu, genellikle zincir yağlama veya vites ayarı ile ilgili olabilir. Öncelikle zincirinizi kontrol edip gerekli yağlamayı yapmanızı öneririm. Eğer sorun devam ederse, bir motosiklet servisine giderek vites ayarlarını kontrol ettirmenizde fayda var.
Apricot 125’in vites değişiminde gıcırdama sorunu yağ seviyesinin düşük olmasından kaynaklanıyor olabilir, yağ seviyesini kontrol etmekte fayda var.