Merhaba arkadaşlar, Arora Alfa 110 motosikletimde son zamanlarda motorunda sürekli bir titreme sorunu yaşıyorum. Özellikle düşük hızlarda ve dur kalk yaparken bu titreme daha belirgin hale geliyor. Motorun çalışma performansında bir düşüş hissediyorum ve bu durum sürüş keyfimi oldukça etkiliyor. Sorunun ne kaynaklandığını anlamak ve çözüm bulmak için yardımınıza ihtiyacım var. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorunu yaşamış olan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Arora Alfa 110 motorunda sürekli titreme sorunuyla karşılaşanlar için öncelikle motorun bu titremeye sebep olabilecek parçalarını kontrol etmelerini öneririm. Titreme genellikle egzoz sistemi, buji veya karbüratör gibi parçalardaki sorunlardan kaynaklanabilir. Eğer bu parçalarda herhangi bir sorun bulamazsanız, en iyi seçenek bir servise götürerek detaylı bir inceleme yaptırmak olacaktır.
Titreme sorununun nedeni genellikle motorun dengesiz çalışmasından kaynaklanabilir. Öncelikle bu durumda ateşleme sistemi ve karbüratörü kontrol ettirmenizde fayda var.