Merhaba, Benelli 125-S motosikletimde son zamanlarda yağ sızıntısı sorunu yaşıyorum. Motorun alt kısmında yağ lekeleri belirmeye başladı ve her seferinde yağ seviyesi düşüyor. Bu durum beni endişelendiriyor çünkü sürekli yağ eklemek zorunda kalıyorum. Motoru kullandıkça sızıntının arttığını fark ettim ve bu durum beni rahatsız ediyor. Bu konuda daha önce tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşamış olan var mı? Ne gibi bir çözüm önerirsiniz? Teşekkürler.
Benelli 125-S Motorumda Yağ Sızıntısı Sorunu
21 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
yalcin.bulut86
Yorumlar
M
mansur.soylu73
24.02.2025 04:28
Yağ sızıntısı sorunu genellikle contaların veya contaların sıkılığının azalmasından kaynaklanabilir. Öncelikle motorunuzu iyice temizleyip sızıntının kaynağını belirlemeniz önemli. Ardından sızıntı yapan parçayı kontrol ederek gerekirse değişimini sağlayabilirsiniz. Bu sayede motorunuzun performansını ve dayanıklılığını arttırabilirsiniz.
F
ferdi.tamerkan54
24.02.2025 10:11
Yağ sızıntısı genellikle contaların veya hortumların sıkışmış veya hasar görmüş olmasından kaynaklanabilir. Öncelikle yağ sızıntısının kaynağını belirlemek için motorun alt kısmını detaylıca incelemenizi öneririm. Eğer contalarda veya hortumlarda sorun varsa, bu parçaları değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.