Merhaba, Benelli 752 S motosikletimde vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde vites değiştirmeye çalıştığımda sert bir geçiş yaşıyorum ve viteslerin atlaması da olabiliyor. Bu durum sürüş keyfimi oldukça etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorun genellikle 3. ve 4. viteste belirgin hale geliyor. Motosikletimi düzenli olarak bakımını yaptırmama rağmen bu sorunun üstesinden gelemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız öncelikle debriyaj ayarlarını kontrol etmeniz önemlidir. Ayrıca zincir ve dişli kontrolü yaparak sorunun kaynağını belirleyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, yetkili servise başvurmanızda fayda var.
Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız, öncelikle debriyaj ayarını kontrol ettirmenizi ve ardından vites kutusunun yağ seviyesini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız, öncelikle şanzıman yağı seviyesini kontrol ettirmenizi ve gerekirse yağ değişimi yaptırmanızı öneririm.