Aracım Fiat 126 Bis’in motoru aniden durma sorunu yaşıyorum. Özellikle yokuş yukarı çıkarken veya uzun süre yüksek hızda seyir halindeyken motor birdenbire duruyor. Bu durum beni oldukça endişelendiriyor ve sıkıntı yaratıyor. Araç tekrar çalıştığında ise herhangi bir sorun olmuyor ve normal bir şekilde ilerlemeye devam edebiliyorum. Ancak bu ani durma sorunu beni rahatsız ediyor ve güvenlik konusunda da endişelendiriyor. Bu konuda daha önce aynı sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan birileri var mı acaba? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Fiat 126 Bis’in motorunun aniden durması sorununu yaşayanlar için öncelikle yakıt filtresini kontrol etmelerini öneririm. Eğer sorun devam ederse yakıt enjektörlerini de kontrol ettirmekte fayda var.
Fiat 126 Bis’in motorunun aniden durması sorunu genellikle yakıt sistemi ile ilgili olabilir. İlk olarak yakıt filtresini kontrol ederek tıkanıklık olup olmadığını kontrol edebilirsin. Ayrıca yakıt pompasının da soruna sebep olabileceğini göz önünde bulundurman faydalı olabilir.