C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Jawa 250 Classicte Sürekli Yağ Sızıntısı Sorunu

18 görüntülenme 20.11.2025 20:30 burkay.Senkal68
Jawa 250 Classic sahibiyim ve uzun zamandır sürekli yağ sızıntısı sorunu yaşıyorum. Motosikletimi kullandıktan sonra her seferinde altında yağ lekeleri oluşuyor ve bu durum oldukça can sıkıcı. Yağ sızıntısının nereden kaynaklandığını bulamadım ve sürekli yağ eklemek zorunda kalmak beni oldukça rahatsız ediyor. Bu konuda daha önce aynı sorunu yaşayan var mı, nasıl çözüm buldunuz merak ediyorum. Yağ sızıntısı problemi benim için artık dayanılmaz bir hal aldı ve bir çözüm bulmak istiyorum.

Yorumlar

R
raif.efeoglu31
26.02.2025 00:14

Yağ sızıntısı sorununun kaynağının contalarda olabileceğini düşünüyorum, bir tamirciye giderek contaların değişmesini veya sıkıştırılmasını talep edebilirsin. Bu sayede sızıntı sorununu çözebilirsin.

D
demir.koksal27
26.02.2025 01:53

Yağ sızıntısı sorunu genellikle conta veya keçe problemlerinden kaynaklanır. Motorun alt kısmında sızıntı olup olmadığını kontrol etmek önemli. Eğer sorunu tespit edemezseniz, bir motosiklet servisine danışmanız faydalı olabilir.

C
cenk.balkan28
26.02.2025 12:25

Yağ sızıntısı genellikle contaların ya da keçelerin hasar görmesinden kaynaklanabilir. Öncelikle bu parçaları kontrol ettirmenizi öneririm. Ayrıca yağ sızıntısının kaynağını belirleyip gerekli tamiri yaptırmanız sorunu çözebilir. Uzun vadede motorun sağlığı için düzenli bakım yapmayı ihmal etmemeniz önemli.