Jawa 350 2T motorlu motosikletimi vites değiştirirken garip bir gıcırtı sesi duyuyorum. Özellikle yavaş hızlarda ve vitesi değiştirirken bu ses oldukça rahatsız edici olabiliyor. Motorun diğer performansıyla bir sorun yaşamıyorum, ancak bu gıcırtı beni endişelendiriyor. Gıcırtının nereden geldiğini anlamak ve nasıl çözülebileceği konusunda yardım almak istiyorum.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Vites değiştirirken gıcırdama sesi genellikle şanzıman yağı eksik veya kirlenmiş olabileceğini gösterebilir. Öncelikle şanzıman yağını kontrol edip gerekirse değiştirmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse bir motosiklet ustasına danışmanızda fayda var.
Muhtemelen vites kutusunda yağ eksikliği var, kutuyu kontrol ettirip yağ seviyesini kontrol ettirmen iyi olabilir.
Vites değişirken gıcırdama sorunu genellikle şanzıman yağı eksikliğinden veya kirlenmesinden kaynaklanabilir. Öncelikle şanzıman yağını kontrol edip gerekirse değiştirmeni öneririm. Eğer sorun devam ederse, vites mekanizmasında bir aşınma olabilir, bu durumda bir tamirhane ziyareti düşünebilirsin.