Merhaba arkadaşlar, Jawa 350 Twin Sport motosikletimde yağ sızıntısı problemi yaşıyorum. Özellikle motorun alt kısmında ve egzoz borusunun bağlantı noktalarında yağ lekeleri görüyorum. Bu durum özellikle uzun süreli sürüşlerde ve yüksek hızlarda daha belirgin hale geliyor. Yağ sızıntısı sebebiyle motosikletimi sürekli temizlemek zorunda kalıyorum ve bu durum oldukça can sıkıcı. Bu konuda daha önce benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Yağ sızıntısı genellikle contalardan kaynaklanır, contaların kontrol edilmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi önemlidir.
Yağ sızıntısı genellikle contalarda veya keçelerde yaşanan bir sorundur. Öncelikle sızıntının kaynağını belirleyip gerekli parçaların değişimi yapılmalı. Ayrıca düzenli aralıklarla yağ seviyesini kontrol etmek de önemli.
Yağ sızıntısı genellikle contalardan veya contaların sıkılığından kaynaklanır. Öncelikle contaları kontrol etmenizi öneririm. Eğer contaların değiştirilmesi gerekiyorsa, orijinal parçaları tercih etmeniz sorunu çözebilir. Ayrıca, yağ sızıntısının nereden geldiğini belirlemek için motosikletin altını temizleyip düzenli olarak kontrol etmeniz faydalı olacaktır.