C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

KTM 1090 Adventure R Vites Geçiş Sorunu

21 görüntülenme 20.11.2025 20:28 Furkan Kurt
Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda KTM 1090 Adventure R motosikletimde vites geçiş sorunu yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde vites değiştirmeye çalıştığımda sıkıntı çıkıyor. Vitesi yükseltmeye çalıştığımda bazen boşa alıyor gibi hissediyorum ve istediğim vitesi sağlıklı bir şekilde alamıyorum. Bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunun kaynağını anlamak ve çözüm bulmak için yardımınıza ihtiyacım var. Benzer bir sorun yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.

Yorumlar

İsmet Sarı
20.02.2025 04:23

Vites geçiş sorunu genellikle debriyaj ayarlarından kaynaklanabilir, debriyajın doğru şekilde ayarlandığından emin olun. Ayrıca, zincir ve dişlilerin düzgün bir şekilde yağlandığından ve ayarlandığından emin olmak da önemlidir.

M
mustafa
20.02.2025 17:17

Bu sorun genellikle debriyaj ayarıyla ilgilidir, bir uzmana kontrol ettirmenizde fayda var.

C
Cihan Karahan
20.02.2025 20:18

Vites geçiş sorunları genellikle debriyaj ayarlarıyla ilgili olabilir. Öncelikle debriyajın doğru şekilde ayarlandığından emin olmanızı öneririm. Eğer sorun devam ederse, vites kutusundaki yağ seviyesini kontrol ettirerek sorunu çözebilirsiniz.