Merhaba arkadaşlar, KTM 1090 Adventure motosikletimde vites geçiş sorunu yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde vitesi yükseltirken ya da düşürürken sıkıntı yaşıyorum. Vitesler arasındaki geçişlerde sertlik ve gecikmeler meydana geliyor. Bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunu çözmek için neler yapabileceğim konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
KTM 1090 Adventure Vites Geçiş Sorunu
24 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
serhat.eraydin19
Yorumlar
S
savas.turkmenler18
12.02.2025 14:39
Vites geçiş sorununun çözümü genellikle debriyaj ayarlarıyla ilgilidir. Öncelikle debriyajı kontrol ettirmeni öneririm. Eğer sorun devam ederse, vites kutusundaki dişlilerin kontrol edilmesi gerekebilir.
G
gaye.esen57
13.02.2025 00:22
Merhaba, KTM 1090 Adventure'da yaşadığınız vites geçiş sorunuyla ilgili olarak öncelikle debriyaj ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse vites kutusundaki yağ seviyesini kontrol edebilir ve gerekirse değişimini yaptırabilirsiniz. Son olarak, motosikletinizin vites mekanizmasında herhangi bir aşınma olup olmadığını da kontrol ettirmenizde fayda var. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.