C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

KTM 1290 Super Adventure Rda Sürekli Yağ Kaçağı Sorunu

21 görüntülenme 20.11.2025 20:30 tayfun.ucar47
Merhaba arkadaşlar, KTM 1290 Super Adventure R motosikletimde sürekli bir yağ kaçağı sorunu yaşıyorum. Özellikle uzun yolculuklarda yağ sızıntısı oldukça belirgin hale geliyor ve beni endişelendiriyor. Motorun alt kısmında yağ lekeleri oluşuyor ve sürekli yağ seviyesini kontrol etmek zorunda kalıyorum. Bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve sürekli bir bakım gerektiriyor. Yağ kaçağı sorununu çözmek için neler yapabileceğim konusunda yardımınıza ihtiyacım var. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşayan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

Y
yusuf.bozkurt32
13.02.2025 21:32

Yağ kaçağı sorununun çözümü için öncelikle motorun tüm contalarını ve bağlantı noktalarını kontrol etmeni öneririm. Ayrıca düzenli aralıklarla yağ seviyesini kontrol etmek de önemli olabilir.

T
tanju.akdeniz71
14.02.2025 02:20

Yağ kaçağı sorunu sıkıntılı olabilir ancak öncelikle contaların ve bağlantı noktalarının kontrol edilmesi önemli. Ayrıca motorun aşırı ısınmasına da dikkat etmek gerekebilir. En güvenli ve kalıcı çözüm için uzman bir servisten destek almanız faydalı olacaktır.

N
necdet.Oncu70
14.02.2025 06:07

Yağ kaçağı sorunu genellikle conta veya contaların yıpranmasından kaynaklanabilir, en yakın KTM servisine giderek bu parçaların kontrol edilmesini sağlayabilirsin.