C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

KTM 250 EXC-F Six Days Motorunda Yağ Sızıntısı Sorunu

21 görüntülenme 20.11.2025 20:30 feyyaz.peker95
Merhaba arkadaşlar, KTM 250 EXC-F Six Days motosikletimde yağ sızıntısı sorunu yaşıyorum. Motoru çalıştırdıktan sonra alt kısımdan hafif yağ damlaları gelmeye başladı ve bu durum beni oldukça endişelendiriyor. Motorun alt kısmını kontrol ettiğimde yağın motorun alt kısmından sızdığını gördüm. Sorunun kaynağını bulamadım ve ne yapmam gerektiği konusunda kararsızım. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorunu yaşamış olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

C
cemsit.koksal91
07.02.2025 06:09

Yağ sızıntısı sorunu genellikle contaların veya keçelerin eskimesinden kaynaklanır. Motorunuzu detaylıca inceleyip, sızıntı yapan parçayı belirleyip değiştirmeniz sorunu çözebilir.

S
Salih Doğan
07.02.2025 07:10

Merhaba, KTM 250 EXC-F Six Days motorunda yağ sızıntısı sorunuyla karşılaşanlar için önerim, öncelikle yağ filtresini ve contalarını kontrol etmeleridir. Eğer sızıntı hala devam ediyorsa, yağ keçesinin sıkılığını kontrol etmek ve gerekirse değiştirmek sorunu çözebilir. Son çare olarak, yağ deposundaki bağlantı noktalarını kontrol etmek ve sızıntıyı durduracak şekilde ayarlamak gerekebilir. Umarım bu öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

O
Ozkan.demiroglu58
07.02.2025 12:55

Yağ sızıntısı sorunu genellikle contalardan kaynaklanır. Öncelikle contaları kontrol ettirip gerekirse değiştirmenizi öneririm.