Merhaba arkadaşlar, KTM 250 EXC Six Days TPI model motosikletimde yağ sızıntısı sorunu yaşıyorum. Özellikle motorun alt kısmında, egzoz tarafında yağ lekeleri oluşmaya başladı. Motosikleti kullandıktan sonra yerde yağ damlaları görmeye başladım ve bu durum beni endişelendiriyor. Yağ seviyesini düzenli olarak kontrol etmeme rağmen sızıntının nereden kaynaklandığını bulamadım. Bu sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Yağ sızıntısı sorunu genellikle contaların veya keçelerin eskimesinden kaynaklanır. Öncelikle bu parçaların kontrol edilmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi önemlidir. Ayrıca yağ seviyesini düzenli olarak kontrol etmek de sorunu önlemeye yardımcı olabilir. Son olarak, uzman bir tamirciye danışarak detaylı bir inceleme yaptırmak faydalı olacaktır.
Yağ sızıntısı genellikle contalardan kaynaklanır, öncelikle contaların kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi önemlidir. Ayrıca, motosikletinizi düzenli olarak bakıma götürmek ve yağ seviyesini düzenli olarak kontrol etmek de sorunu önleyebilir.