C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

KTM 250 Freeride R Ateşleme Sorunu

15 görüntülenme 20.11.2025 20:30 Cagan.karadeniz97
Merhaba arkadaşlar, KTM 250 Freeride R motosikletimde son zamanlarda bir ateşleme sorunu yaşıyorum. Motosikleti çalıştırmaya çalıştığımda, motor bazen zorlanarak çalışıyor ve düzensiz çalışma sesleri geliyor. Sorun genellikle soğuk motordayken daha belirgin oluyor ve sıcakken nadiren yaşanıyor. Bu durum beni oldukça endişelendiriyor çünkü güvenliği ve performansı etkileyebilecek bir sorun gibi görünüyor. Sorunun kaynağını bulmak ve çözüm bulmak için araştırmalarıma devam ediyorum. Eğer benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan biri varsa paylaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler.

Yorumlar

B
burcin.Ilhanli89
03.02.2025 02:51

Ateşleme sorunu genellikle bujilerde veya ateşleme bobininde olabilir. İlk olarak bujilerinizi kontrol edip temizleyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, ateşleme bobinini de kontrol ettirmenizde fayda var. Son olarak, KTM servisine giderek detaylı bir kontrol yaptırabilirsiniz.

D
demir.bayrak35
03.02.2025 04:12

Ateşleme sorunu genellikle bujilerden veya ateşleme bobininden kaynaklanabilir. Öncelikle bujileri kontrol edip temizleyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, ateşleme bobinini de kontrol ettirmenizde fayda var. Umarım sorunu kısa sürede çözebilirsiniz, iyi şanslar

B
burkay.Caliskan83
03.02.2025 17:34

Ateşleme sorununun nedeni genellikle yanlış hava-yakıt karışımı veya buji arızası olabilir. İlk olarak bujiyi kontrol etmeni ve gerekirse değiştirmeni öneririm. Ayrıca karbüratör ayarlarını da gözden geçirmekte fayda var.