Merhaba, KTM 390 Duke motosikletimde vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. Özellikle 2. ve 3. viteste sık sık geçiş yaparken zorlanıyorum. Vitesi yükseltmeye çalıştığımda bazen gıcırtı sesleri duyuyorum ve vitesin geçmediğini hissediyorum. Bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunun sebebini anlamak ve çözüm bulmak için fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.
KTM 390 Duke Vites Geçişlerinde Sorun Yaşıyorum
1 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
Sevval.bayraktar90
Yorumlar
A
arda.zorlu13
06.02.2025 10:02
Vites geçişlerinde sorun yaşamanın nedeni muhtemelen debriyaj ayarlarıyla ilgili olabilir. Öncelikle debriyaj kablosunun gerilimini kontrol etmeli ve gerekirse ayarlamalısınız. Ayrıca vites değiştirirken debriyajı tam olarak bırakmadan geçiş yapmamaya dikkat etmeniz de faydalı olacaktır.
M
mumin.gozde31
06.02.2025 11:08
Vites geçişlerinde sorun yaşamanın sebebi debriyaj ayarlarının doğru olmaması olabilir. Bir uzmana gösterip debriyajın ayarlarını kontrol ettirebilirsin. Ayrıca vites değiştirirken daha yavaş ve kontrollü olmaya çalışman da sorunu çözebilir.
A
arzu.karaman11
07.02.2025 03:32
Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız, debriyaj ayarlarını kontrol ettirip gerekirse ayarlatmanızı tavsiye ederim.