Merhaba, KTM 400 EXC motosikletimde şanzımanla ilgili bir sorun yaşıyorum. Özellikle vites değiştirirken gıcır gıcır bir ses geliyor ve vites geçişleri oldukça zor olmaya başladı. Aynı zamanda bazen viteste atlamalar meydana geliyor ve istediğim vitesi seçmekte zorlanıyorum. Bu durum sürüş keyfimi oldukça olumsuz etkiliyor. Konuyla ilgili deneyimi olan veya benzer bir sorun yaşayan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
KTM 400 EXCnin Şanzıman Sorunu
20 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
vedat.Simsek59
Yorumlar
A
alp.gencay76
04.02.2025 10:44
Bu tür şanzıman sorunları genellikle bakım eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir, bir uzmana göstermekte fayda var.
B
burak.Ozcelik14
04.02.2025 12:27
KTM 400 EXC'nin şanzıman sorunuyla ilgili en iyi çözüm, uzman bir tamirciye danışmak olabilir. Detaylı bir inceleme ile sorunun kaynağı daha net anlaşılabilir.
B
berkay.Ibrahimoglu35
04.02.2025 12:53
Bu tür şanzıman sorunları genellikle aşırı sürüş veya yanlış vites değiştirme alışkanlıklarından kaynaklanabilir. Öncelikle vites değiştirirken daha nazik olmayı deneyebilir ve motorunuzu düzenli olarak bakıma sokabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, bir uzmana danışmak en doğru tercih olacaktır.