Merhaba, KTM 640 Adventure motorumda vites değiştirirken gıcırdama sesi duyuyorum. Özellikle yavaş hızlarda veya dur-kalk trafikte vitesi değiştirirken bu ses oldukça rahatsız edici olabiliyor. Sorun genellikle vites kolunu yukarı veya aşağı hareket ettirirken ortaya çıkıyor. Motorun diğer performansıyla herhangi bir problem yaşamıyorum, ancak bu gıcırdama sesi beni endişelendiriyor. Bu konuda daha önce benzer bir sorun yaşayan var mı? Ne gibi çözüm önerileri olabilir acaba? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Muhtemelen vites kutusunda yağ eksikliği var, bir servise gidip kontrol ettirmen en iyisi olabilir.
Vites değiştirirken gıcırdama sorunu genellikle vites mekanizmasındaki aşınmadan kaynaklanabilir. Öncelikle vites kutusunun bakımını yaptırmanızı öneririm. Eğer sorun devam ederse, bir uzmana danışarak daha detaylı bir kontrol yaptırmanızda fayda var.
Vites değiştirirken gıcırdama sesi genellikle vites kutusundaki yağ seviyesinin düşük olmasından kaynaklanabilir. Öncelikle vites kutusu yağını kontrol etmeni öneririm. Ayrıca, debriyaj ayarlarını da kontrol ederek sorunu çözebilirsin.