Merhaba arkadaşlar, KTM 690 Duke motosikletimde şanzımanla ilgili bir sorun yaşıyorum. Özellikle vites geçişlerinde aşırı bir zorlanma var ve vitesler arasında geçiş yaparken gıcırtı sesi duyuluyor. Bu durum sürüş keyfimi oldukça etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorun özellikle yavaş hızlarda ve trafikte ilerlerken belirgin bir şekilde ortaya çıkıyor. Şanzımanın bu şekilde davranması beni oldukça rahatsız ediyor ve ne yapacağımı bilemiyorum. Bu konuda benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.
KTM 690 Duke Şanzıman Sorunu
2 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
muhittin.gorkem64
Yorumlar
N
nurdan.firtina50
03.02.2025 07:58
Şanzıman sorunlarıyla ilgili en sık karşılaşılan problemlerden biri debriyaj ayarlarının kontrol edilmesidir, bu yüzden öncelikle bunu gözden geçirmenizi öneririm.
R
refik.aydogan86
03.02.2025 19:42
Benzer bir sorun yaşayan bir arkadaşım, şanzıman yağının düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesinin sorunu çözebileceğini söyledi. Bunun dışında yetkili servise danışmanızda fayda var.
E
erkin.erturk70
03.02.2025 21:20
Benzer bir sorunu yaşadım ve şanzıman yağı seviyesini kontrol etmek sorunu çözmeme yardımcı oldu. Umarım size de faydalı olur.