Merhaba, Kymco Agility 16+ 150 model motosikletimde vites geçiş sorunu yaşıyorum. Özellikle yavaş hızlarda vites değiştirmeye çalıştığımda sık sık zorlanıyor ve kilitlenme hissi oluşuyor. Bu durum özellikle trafikte ilerlerken can sıkıcı bir hal alabiliyor. Sorun genellikle 1. vitesten 2. vitese geçiş yapmaya çalışırken ortaya çıkıyor ve aracın hızını etkileyebiliyor. Bu durum beni sıkça endişelendiriyor ve motosikletimi kullanırken keyif almama engel oluyor. Sorunun kökenini anlamak ve çözüm bulmak için yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Kymco Agility 16+ 150 Vites Geçiş Sorunu
22 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
mustafa kemal.turan85
Yorumlar
N
nail.buyukkaya96
27.02.2025 08:39
Vites geçiş sorunu yaşayanlar için önerim, öncelikle debriyaj ayarlarını kontrol etmek olacaktır. Eğer sorun devam ederse, vites kutusundaki yağ seviyesini kontrol etmek de faydalı olabilir. Son çare olarak, yetkili servisten destek almanızda fayda var.
T
tarkan.kapici68
27.02.2025 22:17
Merhaba, vites geçiş sorununun nedeni genellikle zincir ve dişli aşınması olabilir. Bu durumda, öncelikle zincir ve dişlilerin kontrol edilmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi önemli olacaktır. Ayrıca, debriyaj ayarlarının da düzgün olduğundan emin olmanız gerekebilir. Umarım bu öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur.
T
tan.kavak39
28.02.2025 01:52
Vites geçiş sorununun çözümü için debriyaj ayarını kontrol ettirmeni öneririm.