C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Mondial 125 Lavinia da Sürekli Yağ Yakma Sorunu

17 görüntülenme 20.11.2025 20:30 koral.gursoy67
Merhaba, Mondial 125 Lavinia motosikletimde sürekli yağ yakma sorunu yaşıyorum. Motorumu düzenli olarak bakım yaptırmama rağmen yağ seviyesi sürekli düşüyor ve sık sık yağ eklemem gerekiyor. Bu durum beni oldukça endişelendiriyor çünkü motorun performansını etkiliyor ve sürekli yağ kontrolü yapmak zorunda kalıyorum. Sorunun kaynağını bir türlü bulamadım ve çözüm bulamadım. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşayan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

Z
zafer.ildiz71
12.02.2025 07:04

Yağ yakma sorunu genellikle yanma odasındaki contalardaki sızıntılardan kaynaklanabilir. Öncelikle contaları kontrol ettirerek bu sorunu gidermeyi deneyebilirsin. Ayrıca, motorun fazla yağ tüketmesine sebep olabilecek hava filtresi veya piston halkalarını da kontrol ettirmekte fayda var.

S
Sirin.karacaoglu45
12.02.2025 18:41

Merhaba, sürekli yağ yakma sorunu genellikle piston halkalarının veya supap contalarının aşınmasından kaynaklanabilir. Bu durumu çözmek için bir motosiklet tamircisine danışmanızı öneririm. Ayrıca motor yağının düzenli aralıklarla kontrol edilmesi ve gerekli durumlarda değiştirilmesi de önemli olacaktır. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.