C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Mondial 125 ZNU i Gaz Kolu Arızası - Yardım Edin.

19 görüntülenme 20.11.2025 20:30 Sevval.bayraktar90
Merhaba, Mondial 125 ZNU i motosikletimin gaz kolunda bir arıza var. Gaz kolu normalde düzgün çalışırken bir anda sertleşti ve kullanılamaz hale geldi. Sorunun kaynağını anlamakta zorlanıyorum ve nasıl çözebileceğim konusunda fikrim yok. Bu konuda tecrübesi olan ya da benzer bir sorun yaşamış olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

T
taner.kilic13
16.02.2025 09:59

Gaz kolunda yaşadığınız arıza muhtemelen bir bakım gerektiriyor olabilir. Öncelikle gaz kablosunu kontrol ederek gevşek veya kırık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, profesyonel bir motosiklet tamircisine danışmanızda fayda var.

V
vedat.sari57
16.02.2025 21:10

Merhaba, gaz kolunun arızalı olduğunu duydum, bu genellikle birkaç farklı sebepten kaynaklanabilir. Öncelikle gaz kablosunun gevşek olup olmadığını kontrol etmek iyi bir başlangıç olabilir. Eğer kablonun durumu iyi ise, gaz kelebeğinin veya karbüratörün temizlenmesi gerekebilir. Umarım bu öneriler sorununu çözmen konusunda sana yardımcı olur.

N
necdet.koc61
17.02.2025 02:32

Gaz kolu arızasının sebebi genellikle kirlilik veya aşınma olabilir, gaz kolu mekanizmasını kontrol etmekte fayda var.