C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Mondial 150 HS Vites Geçiş Sorunu

1 görüntülenme 20.11.2025 20:30 Ismail hakki.tokuc63
Merhaba arkadaşlar, Mondial 150 HS motosikletimde vites geçiş sorunu yaşıyorum. Özellikle 2. vitesten 3. vitese geçerken sık sık zorlanıyor ve gıcırtı sesleri geliyor. Motor devirlerinin uyumsuz olduğu hissine kapılıyorum ve bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor. Sorunun ne kaynaklandığını anlamak ve çözüm bulmak için buraya yazmak istedim. Benzer bir sorun yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.

Yorumlar

S
selin.gumus28
23.02.2025 11:29

Bu tür vites geçiş sorunları genellikle zincirdeki gevşeklik veya vites kutusundaki aşınmadan kaynaklanabilir. Öncelikle zinciri kontrol edip gerekirse sıkmanızı tavsiye ederim. Ayrıca vites kutusunun yağ seviyesini kontrol etmek de faydalı olabilir.

M
melike.bilir42
23.02.2025 20:14

Vites geçiş sorununun nedeni genellikle zincirde veya debriyajda sorun olabilir. Öncelikle bu parçaları kontrol ettirmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca, vites ayarlarını kontrol ettirerek sorunu çözebilirsiniz. Umarım bu öneriler işinize yarar.

H
huseyin.Ozturk50
23.02.2025 21:04

Birçok kullanıcı, Mondial 150 HS modelinde vites geçiş sorunu yaşıyor. Sorunun çözümü için öncelikle debriyaj ayarlarını kontrol etmenizi ve gerekirse ayarlamanızı öneririm. Eğer sorun devam ederse, yetkili servise başvurmanızda fayda var.