Merhaba, geçen gün motosikletimde bir sorunla karşılaştım. Mondial 150 MC modelinde gaz kelebeğiyle ilgili bir problem yaşıyorum. Gaz kelebeğinin açılması gecikmeli ve düzensiz bir şekilde gerçekleşiyor. Bu durum hem performansımı olumsuz etkiliyor hem de sürüş deneyimimi zorlaştırıyor. Sorunu çözmek için ne yapabileceğimi merak ediyorum. Bu konuda tecrübesi olan ya da benzer bir sorun yaşamış olan var mı? Teşekkürler.
Mondial 150 MC Gaz Kelebeği Sorunu
23 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
bekir.aydin29
Yorumlar
V
vural.soylu66
03.02.2025 16:52
Mondial 150 MC'nin gaz kelebeği sorunuyla karşılaştım ben de. Bu durumda kelebeği temizleyip yağlamak genellikle sorunu çözebilir.
S
Sevket.durmaz93
03.02.2025 18:46
Gaz kelebeği sorunu genellikle kirlenmiş veya sıkışmış bir gaz kelebeği mekanizmasından kaynaklanır, temizlik veya gresleme yaparak bu sorunu çözebilirsin.
I
Ipek.karacaoglu35
04.02.2025 13:45
Araç gaz kelebeği sorunları genellikle hava-yakıt karışımını etkileyebilir ve performansı olumsuz etkileyebilir. Mondial 150 MC'nin gaz kelebeği sorunuyla karşılaşıyorsanız, öncelikle kelepçeleri kontrol edin ve gerekirse temizleyin. Eğer sorun devam ederse, uzman bir tamirciden destek almanızda fayda var.