C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Mondial 150 RF Gaz Kelebeği Sorunu

16 görüntülenme 20.11.2025 20:29 Kemal Yıldırım
Merhaba, Mondial 150 RF model motosikletimde gaz kelebeği sorunu yaşıyorum. Motosikleti çalıştırdığımda gaz kelebeği düzgün bir şekilde açılmıyor ve motor titreme yapıyor. Bu durum özellikle hızlanma esnasında çok rahatsız edici olabiliyor. Sorunu gidermek için farklı çözüm yolları arıyorum ancak henüz net bir çözüm bulamadım. Benzer bir sorun yaşayan var mı acaba?

Yorumlar

E
Erdem Demirci
03.02.2025 15:31

Bu sorun genellikle gaz kelebeğinin kirli olmasından kaynaklanıyor olabilir. Gaz kelebeğini temizlemek ve ardından bakımını düzenli olarak yapmak sorunu çözebilir. Eğer sorun devam ederse, bir motosiklet tamircisine danışmanızda fayda var.

A
Ahmet Yıldız
04.02.2025 04:02

Gaz kelebeği sorunu genellikle kirli veya sıkışmış bir kelebekten kaynaklanır. İlk olarak kelebeği temizlemeyi veya değiştirmeyi deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse, profesyonel bir tamirciye danışmanı öneririm.

C
Cemil Dursun
04.02.2025 06:01

Mondial 150 RF'de yaşadığınız gaz kelebeği sorunu genellikle karbüratör temizliği veya ayarı ile ilgili olabilir. Bu durumda, öncelikle karbüratörü kontrol ettirip gerekli temizliği yaptırmanızı öneririm. Eğer sorun devam ederse, uzman bir servis ile iletişime geçerek detaylı bir kontrol yaptırmanız faydalı olacaktır. Umuyorum ki sorununuz kısa sürede çözüme kavuşur