Merhaba, Mondial 151 RS motosikletimde vites geçiş sorunu yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde vites değiştirmeye çalıştığımda sık sık geçişte zorlanıyorum. Debriyajı tam olarak ayarladım ancak sorun devam ediyor. Vitesler arasında geçiş yaparken sert bir dirençle karşılaşıyorum ve bu da sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor. Sorunun kaynağını bulamadım ve çözüm için yardıma ihtiyacım var. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşayan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Mondial 151 RS Vites Geçiş Sorunu
19 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
alphan.gokturk96
Yorumlar
M
meric.koldas59
30.01.2025 01:35
Merhaba, vites geçiş sorunu genellikle zincir veya dişli aşınmasıyla ilgili olabilir. Öncelikle bu parçaların kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi gerekebilir. Ayrıca debriyaj ayarlarının da gözden geçirilmesi faydalı olabilir. Umarım bu öneriler sorununu çözmenize yardımcı olur.
F
fikret.soylu35
30.01.2025 02:20
Merhaba, vites geçiş sorununun nedeni muhtemelen debriyaj ayarlarında bir sorun olabilir, debriyajı kontrol ettirip ayarlatmanı öneririm.
K
kenan.gundogdu48
30.01.2025 11:07
Vites geçiş sorununun nedeni genellikle zincir veya dişlilerdeki aşınma olabilir, bu parçaları kontrol ettirmekte fayda var.