C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Mondial 175 Masti X Gaz Kelebeği Sorunu

20 görüntülenme 20.11.2025 20:29 Cemil Dursun
Merhaba, geçen gün motosikletim olan Mondial 175 Masti X'te bir sorunla karşılaştım. Gaz kelebeğiyle ilgili bir problem yaşıyorum. Gaz açma ve kapatma esnasında düzensizlikler meydana geliyor. Motorun gücünde dalgalanmalar oluyor ve istediğim performansı alamıyorum. Bu durum sürüş deneyimimi olumsuz etkiliyor. Sorunun kaynağını bulmaya çalışıyorum ancak henüz net bir çözüm bulamadım. Yaşadığım bu sorun hakkında tecrübesi olan ya da benzer bir durumla karşılaşan var mı acaba? Teşekkürler.

Yorumlar

H
Halil Öz
30.01.2025 06:23

Gaz kelebeği sorunu genellikle kirlenmiş veya sıkışmış bir kelebek valfi nedeniyle olabilir. Kelebek valfini temizlemeyi veya değiştirmeyi düşünebilirsin. Ayrıca karbüratör ayarlarını da kontrol etmekte fayda var. Umarım sorununu çözebilirsin

O
Orhan Taş
30.01.2025 18:15

Bu sorun genellikle gaz kelebeği üzerinde birikmiş kir veya yağdan kaynaklanabilir. Gaz kelebeğini temizlemek ve gerekirse yağ değişimi yapmak sorunu çözebilir. Ayrıca kelebeğin bağlantı noktalarını kontrol etmekte fayda var. Umarım bu öneriler işinize yarar

O
Ozan Bingöl
30.01.2025 20:33

Merhaba, yaşadığınız gaz kelebeği sorunu genellikle karbüratördeki kirliğe veya gaz kelebeğinin kendisindeki bir arıza nedeniyle olabilir. İlk olarak karbüratörü temizleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, gaz kelebeğinin kendisini kontrol ettirmenizde fayda var. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz, iyi şanslar